Hav!

Här händer inte så mycket.
Det har tagit längre tid den här gången för mig att återhämta mig, och jag känner fortfarande av cellgifterna i huvudet. Fint väder har det varit i alla fall och i går försökte jag vara ute så mycket det bara gick. Först en lång sväng upp och ner och runt i Slottskogen, och sedan på eftermiddagen åkte hela familjen ut havet. Sol, hav, klippor och vind i "håret". Skönt men lite kallt.

Nu ska jag iväg till vårdcentralen för att skölja min venkateter. Kuligt värre!

image27

På väg upp!

Dag 5 efter cyto nummer fyra. Jag är helt slut och hjärnan känns som mos, som vanligt på dag 5. Tack och lov för det fina vädret ute. I dag har jag varit ute med hundarna för första gången och den turen som brukar ta sisodär 40 minuter tog långt över en timma i dag. Många små stopp med bultande hjärta men lite fräknar fick jag med mig hem i alla fall :-) Jag har svårt att följa med i samtal och jag har lite synnedstättning. Jag vet inte om det beror på kortisonet eller på cellgifterna men det är så himla jobbigt. Man känner sig lite smått efterbliven.
Den här gången har jag varit lite vaknare och piggare pga ytterligare medicinbyte, men oj vad jag har mått illa. Jag t o m kräktes vilket jag inte har gjort så mycket sedan första cyto. Kroppen är jobbig och skriker efter näring hela tiden. Främst salt, kött och saker med mycket c-vitamin i. Jag tycker inte jag gör annat än att matar den men inte blir den nöjd inte. Det finns inget i hela livet jag längtar efter så mycket nu som när den här skiten är över.

Gnäll, gnäll, gnäll!

Lång dag

I går var en bra dag, men oj vad den tog musten ur mig.
Dagen började med en promenad genom Slottskogen till vårdcentralen för att spola rent min venkateter. Det har jag glömt/förträngt/struntat i så den var alldeles igengrodd. Men jag slapp få skäll för det för maken till trevlig sjuksköterksa får man leta efter. Nu ska jag vara duktig och gå dit varje vecka. 40 minuters promenix i solen blev det i alla fall, och det är ju aldrig fel.
Efter det packade vi kappsäcken med varm choklad och mackor och så åkte jag, pv och hundarna ut till havet och myste. Vi hittade en liten skreva bland klipporna där det var alledes lä. Hundarna for runt som dårar och vi satt och kurade i solen.
På eftermiddagen tog vi spårvagnen och åkte in till stan. Jag var ute efter en vit stickad tröja och ett par röda skor. Jag vet inte hur många affärer vi besökte men inte hittade jag det jag sökte inte.
När affärerna stängde gick vi på restaurang och åt så magarna stod i 8 hörn. Du milde vad mycket mat det får plats i min magge!
Som avslutning på dagen hade vi planerat att gå på bio. Men efter restaurangbesöket tog jag helt enkelt slut. Jag var så otroligt trött. Jag vill så mycket men kroppen säger nej. Vi lämnade tillbaks biobiljetterna, hyrde en film och åkte hem till soffan i stället.

Jag somnade som en stock sedan när jag gick och lade mig och sov i nästan 12 timmar. Jag gissar att jag tog ut mig fullständigt.

I dag har jag inte gjort många knop precis. Det har dessutom varit ett riktigt skitväder ute. Grått, rått och snorkallt. En promenad vid havet är allt jag har orkat med idag, ja förutom att laga smaskig flygande Jakob till middag ;-)

Shopping!

Jag känner att jag inte har så mycket att skriva, det händer inte så mycket. Men jag är hyfsat pigg för tillfället och mår ganska bra. Det har varit en del sol vilket känns fantastiskt och jag försöker vara ute mycket. I dag åkte jag och mötte upp min mamma. Vi var ute och åt på en jättebra restaurang i Kungälv. Buffe med både husmanskost och thaimat, med pannkakor, sylt och grädde till efterrätt. Himla mumsigt och gissa om jag var mätt efteråt. Givetvis traskade vi bort till kexfabriken (Göteborgskex ligger i Kungälv) och köpte ett förråd med kakor.

Jag har traskat runt i varenda affär i både Nordstan och Kungälv och en jacka hittade jag i precis den röda färg jag vill ha, fin modell och till ett toppenpris. Nu får våren allt komma så jag kan använda den också :-)

Kuba den stackaren har haft ögoninflamation, eller om hon har fått ett slag över ögat när hon har röjt runt med Loke. Vi trallade iväg till veterinären och det var i alla fall ingen skada på hornhinnan, men det var lite svullet även runt om ögat. Nu får hon ögondroppar som ser ut som snor. Vidrigt!


Den här gången bjuder jag på en något vettigare dikt ur boken ;-)


hej fagra herr Vattenberg
låt höra din ljuva musik
locka och pocka en själatös
och gör varje tonart rik

låt grässhoppan vara din kammarkör
och älvorna dansens krona
låt vinden vara ditt himlaspel
och hylla det glada forna

låt leda de lätta om foten ned
till forsens våta tronsal
låt visa ditt friska algeskägg
låt fria vattnets kronbal

ge budskap om den stora tid
då du skall forsen kröna
var hälsad kära blomstervän
du nu får näcken röna

ty varje år vid samma tid
vår näck vill vattnet hylla
för länge sen vid samma tid
vår fors ett år fick fylla

Dikt

Jag skulle rota fram en sak från källaren och hittade bland all bröte en gammal diktbok med dikter jag har skrivit. Dessa skrev jag när jag var mellan 15 och 18 år gammal. De flesta ganska mörka och dystra, några riktigt genomtänkta, men den här var så knäpp att jag måste dela med mig.


varthän skall gråsuggorna sina ben bära åstad
kanhända Kalmars udde de äntrar en såsig unken dag

fyra drunknar i spottloskan den gula
en femte gör sällskap med krossad spindel under sula

en blir förlorad i en ståtlig charmör
en faller offer för en elak tumör

tre blir uppätna av en svulten get
fyra blir fast i en magsjuk ankas smet

bara elva kvar när natten faller på
så kan det gå!


Vad får man allt i från :-O

Bilder från vår fm-promenix!

image18

image19

image21

image22

image23

image25

Lokes dag i dag!

I dag fyller min älskade Loke 7 år.

Hipp hipp hurra!!

image16

Book of secrets

I dag har varit en riktigt bra dag. Solen har strålat från klarblå himmel och det har varit 8 grader varmt ute. Började dagen, ja förutom med att äta då förstås :-), men en skön tur i Slottskogen. Det är nästan svårt att slita sig och gå in när det är så vackert väder ute men kroppen säger sitt den med. På eftermiddagen längtade både jag och pojkvännen ut igen så då tog vi bilen och åkte ner till havet. Loke den galningen försökte bada men han vet ju inte vad kyla är den hunden. Vi satt på en klippa i godan ro ett tag och mös. På stranden brevid var en pappa med sin lille son och grillade, gissa om man blev sugen. Givetvis glömde jag den nyladdade kameran hemme, det hade varit roligt att ta lite fina bilder.

Nu i kväll så har vi varit på bio och sett National treasure II. Filmen var två timmar lång och klart sevärd om man gillar den typen av film. Över huvud taget tycker jag alltid att Nicolas Cage är bra i sina filmer. Klart som korvspad mumsade vi popcorn och drack cola i långa banor *mums* Måste även säga att vår nya biograf Bergakungen är en riktig höjdare på alla sätt och vis!

image15

Gittan!

I dag dog min moster i lungcancer.

Det gick fort på slutet som det brukar göra. Några av mina bästa minnen är när jag tillbringar sommarveckor som barn hos henne med brorsan och fick bullar med mjölk till frukost.

Jag önskar man kunde vrida tillbaks tiden ibland!

Jag lever...

..men har varit alldeles för trött och sänkt för att orka skriva *suck*

Goda nyheter är i alla fall att proverna var positiva för min del, ingen mer cancer i boobsen. Inte ännu i alla fall :-)

Dag 7 med cyto i dag och ujja vad jag har mått illa. Det är så oändligt skönt när det lättar men då kommer matgalningen fram. Hungrig som en varg hela tiden och skulle gärna äta middag flera gånger per dag. Det är tur att jag inte går upp i vikt med tanke på allt jag proppar i mig. Orken blir sämre och sämre för var gång känner jag. Var ute med hundarna i dag på min vanliga morgonrunda. Den tar i min numera makliga takt ca 40 minuter och är i skiftande terräng. Efter halva vägen kändes det som om jag skulle svimma. Hjärtat dånade och jag flåsade som en bälg. Hur ska det bli framigenom tro? Tur att det finns stubbar i skogen att sitta på! Kuba är skendräktig så hon är lite lat hon med, men Loke har blivit ett riktigt energimonster. Förmodligen av ren tristess stackarn! Det ska bli skönt när det blir varmare ute. Då kan jag bara lasta in vovvarna i bilen, åka iväg till havet eller någon sjö, sitta och såsa på en klippa och titta på när hundarna röjer sig trötta och belåtna.

För övrigt känner jag mig något sänkt över lag även psykiskt. Det tär på en mentalt hela den här karusellen och jag är rätt less på allt just nu. På lördag ska vi förhoppningsvis gå på bio i alla fall. Jag älskar verkligen det och jag vill ha massor med smörade popcorn och cola i mugg, annars så är det inte på riktigt *skratt*

RSS 2.0